موفقیت کسب و کارهای مبتنی بر آموزش آنلاین

موفقیت کسب و کارهای مبتنی بر آموزش آنلاین

مقدمه: تا همین چند سال پیش بیش از نیمی از تبلیغات تمام رسانه‌ها مربوط به آموزشگاه‌های آزاد، کنکور و آموزش تخصص‌های مختلف بود، دقت کردید از آن هیاهوی تبلیغاتی دیگر خبری نیست. دلایل زیادی برای این امر وجود دارد، با این حال کافیست یک آمار ساده از هزینه‌های دریافتی آموزشگاه‌های سطح شهر بگیرید تا به […]

فهرست مطالب

مقدمه:

تا همین چند سال پیش بیش از نیمی از تبلیغات تمام رسانه‌ها مربوط به آموزشگاه‌های آزاد، کنکور و آموزش تخصص‌های مختلف بود، دقت کردید از آن هیاهوی تبلیغاتی دیگر خبری نیست. دلایل زیادی برای این امر وجود دارد، با این حال کافیست یک آمار ساده از هزینه‌های دریافتی آموزشگاه‌های سطح شهر بگیرید تا به پتانسیل این سبک از کسب درآمد پی ببرید. اینترنت به سرعت در حال تغییر روند کسب‌‌وکارهای سنتی است و شک نداشته باشید آموزش آنلاین در حال تبدیل شدن به بزرگترین رقیب سر راه آموزشگاه‌ها و حتی دانشگاههای سنتی است، با این تفاوت که از این پس به کمک اینترنت شما هم می‌توانید از این بازار پر درآمد سهمی داشته باشید.

موفقیت کسب و کارهای مبتنی بر آموزش آنلاین

دلایل محبوبیت آموزش آنلاین:

اول: آموزش آنلاین به مراتب کم هزینه‌تر از حضور در یک آموزشگاه واقعی است. وقتی شهریه یک دوره حضوری، هزینه ایاب و ذهاب، تهیه کتاب و زمان مورد نیاز محاسبه شود، این اختلاف بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

دوم: آموزش آنلاین در هر زمان و هر مکان قابل دسترسی است. صرف نظر از این که آموزش گیرنده کجا زندگی کند و چقدر زمان داشته باشد، می‌تواند به بهترین اساتید و منابع آموزشی دسترسی پیدا کند.

سوم: نیازی نیست استاد دوباره درس را تکرار کند! کاربر یک بار هزینه می‌کند و به دفعات استفاده می‌کند.

چهارم: برای استعلام و اطمینان از کیفیت آموزش نیاز به پرس‌وجو حضوری نیست. کافیست کاربر منابع آموزشی یک سایت را مرور کند، اگر از نحوه تدریس یا آموزش استاد مورد نظر راضی نبود با یک کلیک آموزشگاه و استاد را عوض می‌کند!

پنجم: دوره مدرک‌گرایی گذشته است، امروز مهارت است که میزان درآمد یک فرد را تعیین می‌کند.

چه کسانی می‌توانند از تدریس آنلاین درآمد داشته باشند؟

فرقی نمی‌کند که یک دانشجوی در حال تحصیل، یک بازنشسته یا یک خانم خانه‌‌دار باشید، در هر صورت می‌توانید مهارت خود را به آموزش ویدئویی تبدیل کرده و آن را به فروش بگذارید. این فعالیت از تدریس در یک آموزشگاه می‌تواند به مراتب ساده‌تر، جذاب‌تر و حتی پردرآمدتر باشد. در بعضی از خانواد‌های ایرانی چندنفر متخصص و تحصیلکرده بدون منبع درآمد زندگی می‌کند. تدریس می‌تواند منبع درآمد خوبی برای این افراد باشد. برای تدریس که نباید حتما عضو هیئت علمی بود!

چه چیزی می توان تدریس کرد و چگونه؟

هرچیزی را می‌توانید تدریس کنید، زبان انگلیسی، موسیقی، نرم‌افزار، آشپزی یا حتی نکات خانه‌داری یا بچه‌داری. اینجا می‌توانید به سادگی روبروی یک دوربین یا کامپیوتر خانگی قرار بگیرید و آموزش خودتان را ارائه کنید. بارزترین ویژگی این کار این است حتی می‌شود مهارت‌های خودآموخته یا اصلا چیزی که ممکن است به عنوان یک مهارت تخصصی در نظر گرفته نشود را آموزش داد. مثلا نحوه تعمیر لوازم خانگی ساده در منزل، کودک‌یاری، مراقبت از بیماران خاص و هرچیز دیگر.

موفقیت کسب و کارهای مبتنی بر آموزش آنلاین

این سبک از کسب‌وکار و درآمد اینترنتی چه مزایای دارد ؟

اول: به‌جای این‌که در طول زمان حرکت کنید در عرض زمان کسب‌درآمد خواهید کرد. یک‌بار تدریس می‌کنید و به دفعات می‌فروشید، به این صورت بخش زیادی از انرژی شما بر روی آموزش‌های جدید متمرکز خواهد شد.

دوم: خودتان خودتان را استخدام می‌کنید! بله شما خودتان مهارت و توانایی خودتان را به چالش خواهید کشیده و از آن یک منبع درآمد می‌سازید.

سوم: برند شخصی شما به تدریج شکل خوهد گرفت. زمانی که موفق شوید در یک آموزشگاه تدریس کنید بخش زیادی از زحمات شما به برندسازی آن آموزشگاه تعلق خواهد گرفت اما با این روش شما، بله شما در ذهن آموزش پذیران جای خواهید گرفت.

چهارم: می‌توانید از پاره وقت یا حتی به عنوان یک شغل دوم به این کار بپردازید.

امکانات مورد نیاز؟

برای شروع به یک کامپیوتر خانگی نیاز دارد و در نهایت یک میکروفن بعلاوه یک دوربین معمولی یا یک موبایل خوب برای تصویر برداری. اگر که آموزش تولیدی شما نرم‌افزاری باشد به دوربین یا موبایل هم نیاز ندارید. یک برنامه برای ضبط دسکتاپ، یک میکروفن و یک نرم‌افزار ساده ویرایش فیلم. بعد یک یا چند سایت خوب و مفید که بتوانید ویدئوهای شما را بفروشند. در ادامه به شما معرفی خواهم کرد.

یک توصیه مهم: قبل از ارزیابی و ساخت نمونه از صرف هزینه زیاد برای خرید تجهیزات، استخدام تدوینگر و.. خودداری کنید. به این‌های نیاز دارید اما حالا نه. ابتدا باید درآمدزایی شروع شود و شروع درآمدزایی با نیاز مشتری است.

نقطه شروع تدریس آنلاین کجاست؟

 پیشنهاد می‌کنم ابتدا آموزش‌های مشابه تولید شده در سایت‌های مختلف را ببنید، اما تحت تاثیر کیفیت تدوین یا تولید آنها قرار نگیرید چرا که ممکن است اولین آموزشی که می‌بینید بسیار حرفه‌ای تولید شده باشد یا بسیار ضعیف و سطحی. در هر صورت فقط بررسی کنید. از تولید آموزش‌های طولانی، پیوسته و خیلی تخصصی در ابتدای کار پرهیز کنید. آموزش‌های اولیه را حتما رایگان ارائه کنید و از حساب و کتاب‌های دو دو تا که مثلا اولین ویدئو من چندهزارتا خواهد فروخت و.. پرهیز کنید. در شروع کار کمی زمان نیاز دارید تا شناخته و حرفه‌‌ای شوید.

نکته مهم در شروع کار:

شما در حال ورود به یک بازار با پتانسیل بالای درآمدی هستید که قواعد خودش را برای بازاریابی و فروش دارد. درست مثل این که روز اول تدریس وارد یک آموزشگاه شده‌اید که از قوانین، شاگردان و سایر موارد آن هیچ اطلاعی ندارید. به کمی زمان و صبر نیاز دارید. یکی از قواعد مهم برای کسب‌درآمد از طریق تدریس یا تولید محتوای آموزشی، اطلاع از نیاز مخاطب هست. بسیاری از آموزشگاهها دوره‌های جدید آموزشی خود را بر اساس تقاضای شاگردان حاضر در کلاس ایجاد می‌کنند. پس آموزش‌های مشابه را در سایت‌های مختلف با دقت بررسی کنید، حتی تعداد بازدید، تعداد دانلود و کامنت‌های آن را بررسی کنید. اگر نمونه آموزش مد نظر شما تاکنون ارائه نشده یک نمونه رایگان خوب بسازید تا بتوانید بازخورد آن را ارزیابی کنید. این بازخورد به شما خواهد گفت که چه کسی قرار است از آموزش شما استفاده کند و چرا.

تجربیات ۱۰ وبلاگ نویس برتر جهان

آیا این روش یک منبع درآمد پایدار است؟

شما یک مدرس هستید، یک مدرس می‌تواند در اداره زندگی به منبع درآمد حاصل شده از تدریس تکیه کند، پس شما هم می‌توانید مشروط به این که کار را جدی بگیرید. اینجا قرار نیست یک آموزشگاه صفر تا صد فرایند جذب شاگرد را انجام داده و در نهایت به شما حقوق بدهد. شما تنها از ابزارهای فناوری اطلاعات کمک خواهید گرفت تا نوعی از کسب‌وکار اینترنتی را برای خودتان شکل دهید. اگر خودتان کار را جدی نگیرید انتظار نداشته باشید دیگران شما را جدی بگیرند.

موفقیت کسب و کارهای مبتنی بر آموزش آنلاین

راه های فروش محتوای آموزشی

پیشنهاد اول: سایت‌های تخصصی تدریس و فروش محتوای آموزشی بهترین گزینه برای این کار هستند. با دقت کیفیت و شرایط آنها را بررسی کنید تا بهترین گزینه را پیدا کند. بسته به نوع قوانین می‌توانید یک آموزش را در فروشگاههای مختلف ارائه کنید.

پیشنهاد دوم: شبکه‌های اجتماعی: می‌توانید بخش کوچکی از ویدئو آموزشی خودتان را از طریق شبکه‌های اجتماعی منتشر و اطلاع‌رسانی کنید. هنوز هم بازاریابی از طریق دوستان و آشنایانی که شما را می‌شناسند یکی از بهترین روش‌هاست.

پیشنهاد سوم: وبلاگ یا سایت شخصی خودتان راه‌‌اندازی کنید. این باید اولویت سوم شما باشد چرا که شما قرار از از تدریس درآمد کسب کنید نه از راه‌اندازی یک سایت. راه‌اندازی یک سایت کامل نیاز به انرژی و زمان مضاعف دارد.

چهار روش مؤثر در تحول کسب وکار

اول خودتان آموزش ببینید؟

اگر خودتان بتوانید به عنوان یک آموزش‌گیرنده از محتوای ویدئویی یا صوتی آموزشی برای کسب یک مهارت استفاده کنید بهتر می‌توانید نقاط قوت و ضعف این روش را پیدا کنید. آموزشی را که قرار است ارائه کنید جستجو کرده و نمونه‌های مشابه را مثل یک شاگر خوب مطالعه کنید و از نظر کیفیت و ارائه، نمونه‌ی بهتری از آن را تولید کنید. از نظر اجرایی هم نرم‌افزارهای ساده و خوبی برای فیلمبرداری از دسکتاب و ویرایش فیلم وجود دارد مثل : TechSmith Camtasia Studio و .. بعد از چند روز به خوبی می‌توانید از این برنامه‌های ساده و کاربردی برای تهیه و ویرایش فیلم‌های آموزشی استفاده کنید. بعضی از سامانه‌های فروش محتوا هم خودشان راهنمایی‌های خوبی برای آموزش دارند.

بهتر است از دوستان و آشنایان خودتان شروع کنید؟

آموزش‌های رایگان اولیه را برای دوستان و آشنایان خودتان ارسال کنید، و تأکید کنید که آنها هم برای دوستان خودشان ارسال کنند و حتما نظرشان را جویا شوید. حتی در سایت منتشر کننده یا شبکه‌های اجتماعی بپرسید که آیا تمایل دارند که بابت ادامه این آموزش هزینه پرداخت کنند یا خیر؟ این دقیقا همان روش پیش‌نمونه‌سازی است که سالهاست شرکت‌های بزرگ فناوری از آن برای تولید محصول استفاده می‌کنند.

چه چالش‌های بر سر راه تدریس آنلاین است؟

هیچ جای شگفت‌انگیزی در جهان وجود ندارد که راه منتهی به آن ساده و بدون پیچ‌وخم نباشد. این روش هم چالش‌های خودش را به همراه دارد. نگران نباشید راهکارهای زیادی هم برای هر کدام می‌توانید پیدا کنید.

اول: پیدا کردن سرویس مناسب از نظر درآمد و فروش. راه حل آن خیلی سخت نیست. چند سایت را از نظر کیفیت و نوع کار ارزیابی کنید، خوشبختانه تعداد و تنوع آنها به اندازه‌ای هست که یک یا چند مورد مناسب را پیدا کنید.

دوم: ممکن است از آموزش استقبال نشود. بله ممکن است و این ممکن پیش‌روی هر کسب‌وکار دیگری هم وجود دارد. خلاق، مستمر و با کیفیت. حتما شاگردان از تدریس شما شگفت‌زده می‌شوند.

سوم: عدم توانایی فنی در تولید ویدئوهای آموزشی. نگران نباشید، قرار نیست برای یک شبکه تلوزیونی بین‌المللی فیلم بسازد، توجه داشته باشید که آموزش شما کم هزینه و ارزان قیمت هم هست. آموزش‌هایی با تولید حرفه‌ای به همان نسبت هزینه دارند. آموزش‌های خودتان را به تدریج ارتقاء دهید.

اسماعیل احمدی میرقائد

اسماعیل احمدی میرقائد

علاقه زیادم به دیجیتال مارکتینگ باعث شد تا کلینیک توسعه کسب و کار آرتمن وب را راه اندازی کنم. به نوشتن هم علاقه زیادی دارم و سعی می کنم با مقالاتی که منتشر می کنم نیازتون رو برطرف کنم. تمام محتویات سایت از تجربیات شخصی خودم هست و هدف اصلیم انتقال آن ها به شماست.

2 پاسخ

  1. لطفا روش های عملی و موفق بازاریابی محتوای آموزشی را هم بیان بفرمایید. بنده دبیر هستم و بسته های آموزشی ویدیویی تولید کردم اما در فروشش موفق نیستم. و روش های تبلیغاتی هم برای من ریسک بالایی دارن و در این زمینه دنبال اطلاعات هستم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    1. سلام سجاد جان
      برای این که بتونی در مسیر آموزش آنلاین موفق شوی باید نقطه قوت خودت رو پیدا کنی و نیاز مشتری یا افرادی که قصد دارند محصول شما رو خریداری کنند.
      انشالله در مقالات بعدی سعی میشه بیشتر به روش های عملی در زمینه بازاریابی اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

انتخاب قالب فروشگاهی بخش کوچکی از رویکرد تمرکز بر SEO است، اما مکان خوبی برای شروع است. در اینجا 10...
19 آبان, 1400
در این راهنما، در مورد اینکه قالب های وردپرس چه هستند و چگونه می‌توانید از آنها برای سایت خود استفاده...
15 آبان, 1400
تقویم محتوایی چیست؟ تقویم محتوا (که به عنوان «تقویم تحریریه» هم شناخته می‌شود) یک برنامه زمان‌بندی مکتوب از زمان و...
12 آبان, 1400

درخواست طراحی سایت

فرم مشاوره رایگان طراحی سایت و اعلام هزینه

نوع سایت مورد نظر خود را انتخاب کنید