11 نکته طلایی در انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت(آپدیت 1400)

انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت یکی از مهمترین مراحل در راه اندازی کسب و کار اینترنتی است. به خاطر اینکه نام دامنه وب سایت تان همان عنوان برندتان می باشد. و اولین چیزی که نظر مخاطب شما را جلب می کند عنوان برندتان و نام دامنه وب سایت تان است. این قضیه به قدری مهم […]

فهرست مطالب

انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت یکی از مهمترین مراحل در راه اندازی کسب و کار اینترنتی است. به خاطر اینکه نام دامنه وب سایت تان همان عنوان برندتان می باشد. و اولین چیزی که نظر مخاطب شما را جلب می کند عنوان برندتان و نام دامنه وب سایت تان است.

این قضیه به قدری مهم است که در آینده می تواند کمک بسیار زیادی به برندسازی شما کند. پس باید اولین قدم را درست برداریم و نام مناسبی برای آدرس وب سایت مان انتخاب کنیم.

دوستان زیادی در شرایط بحرانی انتخاب نام دامنه قرار می گیرند. به قدری که ممکن است ۶ ماه از وقت خود را روی انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت شان بگذارند. متاسفانه این دوستان هرچقدر که وقت بیشتری برای این کار صرف می کنند به نتیجه مطلوبی نمی رسند و همین باعث می شود وقت زیادی را هدر دهند.

تعداد دوستانی که چنین مشکلی را دارند و در این مرحله از راه اندازی کسب و کارشان گیر کرده اند زیاد هستند. به همین دلیل تصمیم گرفتم در این مقاله ۱۰ نکته مهم را در انتخاب نام دامنه عنوان کنم تا به کمک این نکات بتوانید راحت تر برای انتخاب نام دامنه وب سایت خود تصمیم بگیرید.

پس اگر شما هم هنوز نام دامنه وب سایت تان را انتخاب نکرده اید و وسواس زیادی در آن دارید پیشنهاد می کنم تا انتهای این مقاله هم همراه من باشید. در انتهای مقاله ابزارهایی را معرفی می کنم تا بتوانید راحت تر نام دامنه مورد نظر خود را پیدا کنید.

نکات مهم در انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت

قبل از هرچیز این را بدانید برای انتخاب نام دامنه وب سایت تان احساسی عمل نکنید. از کلمه ای استفاده نکنید که چند وقت بعد دلتان را بزند و بخواهید آن را عوض کنید. دامنه وب سایت بخشی از هویت کسب و کارتان است و به این سادگی ها نمی توانید آن را عوض کنید. عوض کردن آن هم به برندسازی شما ضربه میزند هم از نظر سئو کار درستی نیست!

به قول معروف نام دامنه وب سایت تان کت و شلوارتان نیست که هر وقت بخواهید عوضش کنید!

پس در انتخاب آن دقت کنید و حتما به نکاتی که در ادامه در موردشان صحبت میکنم توجه کنید.

نام دامنه باید مرتبط به کسب و کارتان باشد

در انتخاب نام دامنه خود حتما به این دقت کنید که مرتبط به کسب و کارتان باشد. اگر نام دامنه وب سایت تان مرتبط با حوزه کاری تان نباشد ممکن است در برندسازی تان مشکل ساز شود. البته خیلی از کسب و کارها از نام های خیلی خاص استفاده می کنند که هیچ شباهتی به کارشان ندارد ولی همیشه پیشنهاد می شود نام دامنه ای را انتخاب کنید که مرتبط با کسب و کارتان باشد.

این کار باعث می شود مخاطبانتان آدرس وب سایت تان را همیشه به خاطر بسپارند و به این ترتیب به برندسازی تان هم کمک می شود.

به عنوان مثال اگر در زمینه طراحی سایت کار می کنید بهتر است از کلمه web در نام دامنه خود استفاده کنید. یا اگر کلینیک زیبایی دارید بهتر است از نام clinic در دامنه خود استفاده کنید.

در نام دامنه خود از کلمه کلیدی تان استفاده کنید

استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه همیشه هم مهم نخواهد بود. اما یکی از فاکتورهای مهم در سئو است. در واقع با استفاده از کلمه کلیدی اصلی تان در نام دامنه گوگل راحت تر می تواند حوزه کاری شما را تشخیص دهد. اما همانطور هم که گفتم خیلی مهم نیست!

خیلی از کسب و کارها از کلمه کلیدی شان در نام دامنه خود استفاده نکرده اند ولی همچنان رتبه های خوبی را در گوگل دارند. ولی اگر امکانش بود سعی کنید از کلمه کلیدی اصلی تان در نام دامنه خود استفاده کنید.

به عنوان مثال اکثر وب سایت هایی که در حوزه سئو فعالیت می کنند را اگر دیده باشید از کلمه seo در آدرس وب سایت خود استفاده کرده اند.

البته این مورد هم مشابه به مورد قبلی است. اگر سعی کنید انتخاب نام دامنه خود را مرتبط با حوزه کاری تان انجام دهید احتمال اینکه از کلمه کلیدی اصلی هم استفاده کنید بالا می رود.

از نام های فارسی در نام دامنه به هیچ وجه استفاده نکنید

حتما سایت هایی را دیده اید که از نام های فارسی برای انتخاب دامنه خود استفاده می کنند؟ سایت هایی مثل com.تور-ترکیه.www که این سایت ها اکثرا به امید اینکه با استفاده از فاکتور مهم وجود کلمه کلیدی در نام دامنه می توانند رتبه خوبی در گوگل بگیرند راه اندازی می شوند.

اکثر این سایت ها از سئو کلاه سیاه استفاده می کنند و به هیچ وجه قابل اطمینان نیستند. پس هرگز از نام فارسی در نام دامنه خود استفاده نکنید.

به برندتان لطمه وارد نکنید!

این مورد دقیقا مرتبط به دو مورد قبل است. همه چیز را فدای نام دامنه تان نکنید. در قسمت قبل گفتم بهتر است از کلمه کلیدی اصلی در نام دامنه خود استفاده کنید ولی به این شکل نباشد که مثلا شما در حوزه طراحی سایت فعالیت می کنید و از کلمه tarahisite برای این کار استفاده کنید.

به فکر برندتان باشید. این دامنه اصلا به برندسازی تان کمک نمی کند. یا استفاده از نام های فارسی در انتخاب نام دامنه هم همین طور است. به هیچ وجه نام فارسی در نام دامنه شما برای مخاطبان تان خوشایند نخواهد بود.

استفاده از این نام ها به این صورت به شدت به کسب و کارتان لطمه وارد می کند و هیچ وقت مخاطبان تان به شما اعتماد نمی کنند.

نام دامنه کوتاه باشد ولی مخفف نه!

سعی کنید از نام های کوتاه در نام دامنه خود استفاده کنید. حداکثر ۱۰ کاراکتر مناسب است. هرچقدر نام دامنه شما کوتاه تر باشد راحت تر در ذهن مخاطبان تان می ماند. و هر چقدر که بلندتر باشد احتمال بروز اشتباه تایپی هم ممکن است بیشتر شود.

اجازه دهید با یک مقایسه ی ساده، موضوع را جا بیندازیم. 

نام دامنه ی اول: سیب

نام دامنه ی دوم: سیب پردازان افق گستر آسیا

حالا درست است که شرکتی به نام سیب پردازان افق گستر آسیا نداریم! ولی هیچ نام طولانی در ذهن من نمانده که برایتان مثال بزنم:). بگذریم!

کدام یک بهتر در ذهن شما میماند؟ مسلما سیب… یک نمونه واقعی از این مثال هم سایت ترب است… مثال دامنه طولانی هم سایتی که دامنه اش در ذهن هیچکداممان نمانده!!! 

از نام های مخفف هم به هیچ وجه استفاده نکنید. استفاده از نام های مخفف هم فقط در بعضی از شرایط خاص جایز است. مثلا آدرس وب سایت جشنواره وب و موبایل ایران به صورت مخفف iwmf است. چون ممکن بود خیلی طولانی شود و اینکه برند خاصی هم نیست!

به فکر تایپ آسان دامنه تان هم باشید

سعی کنید دامنه ای انتخاب کنید که تایپ کردن آن هم آسان باشد. بعضی وقت ها به دامنه هایی برخورد می کنیم که به قدری پیچیده هستند که حتما باید دقت لازم را در تایپ کردن آن ها به خرج دهیم.

سعی کنید دامنه ای انتخاب کنید که مثلا اگر خواستید تلفنی هم به کسی آدرس آن را بدهید سریع و با یک بار گفتن متوجه آن شود.

تایپ آسان دامنه هم باعث می شود آدرس دامنه وب سایت تان خیلی راحت در خاطر مخاطبان تان بگنجد.

املای دامنه کاملا ساده و روان باشد

سعی کنید کلمات چند املایی در دامنه استفاده نکنید. حروفی که معادل مستقیم و همه گیری در انگلیسی ندارند ممکن است کاربران را دچار مشکل کنند. به طور مثال کلماتی که در آنها حرف “غ” یا “ژ” یا “ق” وجود دارد، بهتر است استفاده نشوند. 

کلماتی که حرف “ی” در آنها وجود دارد، مانند حسین،لیلا و … 

کلمات تشدید دار هم کاربر را دچار دوگانگی میکنند. من به شخصه نمیدانم نام محمد را mohammad  بنویسم یا mohamad … البته برخی افراد حسن را هم hassan مینویسند. پس به این نکته نیز توجه کنید.

نام منحصر به فردی برای دامنه خود انتخاب کنید

نام دامنه وب سایت تان باید منحصر به فرد و تکراری نباشد. برای اینکه در خاطر مخاطبان تان حک شود باید جدید و منحصر به فرد باشد. سعی نکنید از اسم برندهای دیگر با پسوند دیگر استفاده کنید این بدترین کار ممکن است.

به عنوان مثال برندی با پسوند .ir وجود دارد و شما پسوند .com آن را بگیرید. این کار به هیچ وجه توصیه نمی شود. اگر به فکر برندسازی هستید این کار را نکنید. البته در موارد خیلی خاص شاید اشکالی نداشته باشد. به عنوان مثال من زمانی که تصمیم گرفتم نام artmanweb را برای کسب و کارم انتخاب کنم دو سایت با این نام وجود داشتند.

ولی از آن جایی که این دو سایت خیلی ضعیف بودند و احتمال پیشرفتی در آن ها وجود نداشت من این نام را برای برند خودم انتخاب کردم. الان هم اگر نام “آرتمن وب” را در گوگل سرچ کنید فقط سایت ما و صفحات مربوط به سایت ما را می بینید.

بعضی از دوستان هم هدف کپی کردن از کسی را ندارند ولی ممکن است نامی که انتخاب کرده اند که قبلا توسط شخص دیگری ثبت شده است. در این شرایط بهتر است قبل از هر اقدامی نام مورد نظر خود را در گوگل جست و جو کنید و از نبود آن اطمینان حاصل کنید.

از پسوندهای فانتزی استفاده نکنید!

روز به روز پسوندهای متفاوت قابل استفاده در ثبت دامنه ها ارائه می شوند. پسوندهایی مثل .website یا .music که در هر زمینه ی دیگری هم که فکرش را بکنید پسوند برای ثبت دامنه موجود است.

ولی این موضوع نباید باعث شود که شما تصمیمی احساسی در ثبت دامنه بگیرید. دامنه ای با پسوندی ثبت کنید که بعدا از انتخاب آن پشیمان شوید.

استفاده از پسوندهای خاص در بعضی از مواقع جایز است. به عنوان مثال آژانس های دیجیتال مارکتینگ می توانند از پسوند .agency استفاده کنند. که اصولا در چنین مواقعی پسوند خاص را برای وب سایت برند اصلی شان قرار می دهند و پسوند مثلا .com را برای وب سایت دوم شان که از آن برای بازاریابی محتوا و تولید محتوا استفاده می کنند قرار می دهند.

خیلی ها معتقد اند که پسوند .com بهترین پسوندی است که می توانید برای دامنه خود انتخاب کنید. شاید اینطور باشد ولی در بسیاری از مواقع هم استفاده نکردن از این پسوند محبوب مشکلی برای شما پیش نمی آورد.

اگر مخاطبان تان ایرانی هستند پیشنهاد می شود از پسوندهای .com یا .ir استفاده کنید. اگر این دو پسوند برای شما آزاد نبود به سراغ پسوندهای دیگر مثل .org یا .co بروید. البته اگر خیلی واجب است این کار را کنید. اگر نه که از اسم دامنه دیگری استفاده کنید.

اصولا انتخاب پسوند دامنه بهتر است مطابق با بیشترین ورودی مخاطبان از کشور مورد نظر باشد. مثلا اگر مخاطبان شما کانادایی هستند بهتر است از پسوند .ca استفاده کنید.

از خط تیره در نام دامنه خود استفاده نکنید

استفاده از خط تیره باعث دو بخشی شدن نام دامنه وب سایت تان می شود. همین باعث می شود در نوشتن نام دامنه تان اشتباهات تایپی هم رخ دهد. همینطور به خاطر سپردن آن در ذهن مخاطب هم سخت می شود.

اگر نام دامنه مورد نظرتان آزاد نبود به هیچ وجه اقدام به ثبت آن با گذاشتن خط تیره در وسط آن نکنید. بهتر است پسوند دیگری را برای ثبت دامنه مورد نظر خود انتخاب کنید یا اینکه به دنبال نام دیگری باشید.

دید وسیعی برای انتخاب نام دامنه خود داشته باشید

همانطور که قبلا هم اشاره کردم به فکر برندتان باشید. اگر قصد دارید برندسازی کنید و برندی خلق کنید که تا ابد در ذهن مخاطبان تان بماند کمی بیشتر در مورد انتخاب دامنه وب سایت خود فکر کنید و وقت بگذارید.

تمام مواردی که تا اینجا به آنها اشاره شد؛ رابطه مستقیم با برندی سازی شما از طریق نام دامنه وب سایت تان دارد.

نامی برای وب سایت خود انتخاب کنید که بعد از مدتی از انتخاب آن پشیمان نشوید. بهتر است انتخاب نام دامنه خود را مطابق با اهداف و فعالیت هایی که در آینده قصد انجام آن را دارید انجام دهید.

به عنوان مثال اگر هم اکنون فروشگاه محصولات دیجیتال دارید و در آینده قصد دارید محصولات متنوع دیگری را هم عرضه کنید بهتر است نام دامنه خود را فقط مختص به محصولات دیجیتال انتخاب نکنید! البته این فقط یک مثال بود.

بعضی از سوالات مهم در انتخاب نام دامنه

آیا استفاده از نام خود برای انتخاب اسم دامنه کار درستی است؟

یک سوال مهمی که خیلی از دوستان از من می پرسند این است که آیا در نام دامنه خود از نام و حتی نام خانوادگی خود استفاده کنیم مشکلی پیش می آید؟

جواب این سوال کاملا واضح است. اگر کسب و کار شما برپایه برندسازی خودتان است می توانید از اسم یا نام خانوادگی خود اگر خاص باشد استفاده کنید. ولی اگر سایتی دارید که عمومی تر است بهتر است از نام خودتان استفاده نکنید.

معمولا افرادی که در زمینه موفقیت کار می کنند و قصد دارند برندسازی شخصی کنند از نام خود در عنوان کسب و کارشان و نام وب سایت شان استفاده می کنند.

پسوند دامنه روی سئو سایت تاثیر گذار است؟

به طور کلی خیر! هیچ آزمایشی روی پسوند دامین ها صورت نگرفته که به تنهایی تاثیر دامنه روی سئو را تایید کند. ولی خیلی از متخصصین سئو می گویند مثلا اگر مخاطبان تان ایرانی هستند و کسب و کارتان برای ایرانی ها هست بهتر است از پسوند .ir و همچنین هاست ایران استفاده کنید. که در این صورت چون دسترسی ایرانی ها به سایت شما سریع تر می شود مختصرا می تواند به بهبود سئو شما کمک کند.

اما همانطور که می دانید پسورد دامنه ما .co است و در بسیاری از کلمات رتبه خوبی در گوگل داریم. پس به هیچ وجه پسوند دامنه فاکتور خیلی مهمی در سئو نیست!

چند ابزار پیشنهادی برای پیدا کردن نام دامنه های خاص

سایت names4brands.com یک سایت خوب برای پیشنهاد اسم دامنه است. زمانی که وارد این سایت می شوید آدرس های پیشنهادی برای ثبت دامنه را مشاهده می کنید که در بسیاری از مواقع خیلی از آن ها آزاد هستند و همچنین نام های پیشنهادی منحصر به فردی را می توانید در بین آن ها پیدا کنید.

سایت leandomainsearch.com هم سایت خوبی برای پیشنهاد نام دامنه برای شماست. اما فرقش با سایت قبلی که معرفی کردم در این است که باید نام پیشنهادی خود را به این سایت بدهید تا نام های ترکیبی و مکمل را به شما پیشنهاد دهد.

به عنوان مثال اگر در کادر ابتدای این سایت نام iran را وارد کنید نام های پیشنهادی که به شما می دهد OpenmindIran.com ، TempestIran.com ، AcclaimIran.com و … است.

سایت پیشنهاد نام دامنه
سایت پیشنهاد نام دامنه

نکته جالب توجه این است که اکثر نام های پیشنهادی این سایت هنوز به ثبت نرسیده اند و شما به راحتی می توانید از آن ها استفاده کنید. همچنین اگر کمی خلاق باشید می توانید از همین پیشنهادها با کمی تغییر برای نام دامنه خود استفاده کنید. اگر هم نام دیگری در نظرتان بود می توانید با نام های پیشنهادی این سایت ترکیب کنید و نام جدیدی را خلق کنید.

این سایت ها به شما کمک می کنند تا اسم های خاص و جالبی را برای نام دامنه خود پیدا کنید. ایده هایی که این سایت ها به شما می دهند خیلی کمک تان می کند.

اگر با خواندن این نوشته، نام دامنه خود را انتخاب کردید و میخواهید سفارش طراحی سایتتان را ثبت کنید، تیم طراحی سایت آرتمن وب در خدمت شماست. آرتمن وب برای کسب و کارهایی در شهرهای مختلف از جمله اهواز، اصفهان، دزفول و بسیاری از شهرهای دیگر وب سایت طراحی کرده است.

جمع بندی و سخن پایانی

به دلیل اینکه عنوان کسب و کار و نام دامنه قضیه مهمی است اکثر کسب و کارهای بزرگ برای انتخاب نام دامنه خود شاید چندین ماه زمان بگذارند ولی اگر شما کسب و کار کوچکی دارید سعی کنید وقت خود را زیاد برای این کار نگذارید. پیشنهاد می کنم در کنار کارهای دیگر خود که برای راه اندازی کسب و کارتان انجام می دهید به فکر نام مناسب برای دامین وب سایت تان هم باشید نه اینکه تمام وقت خود را روی این کار بگذارید.

نکاتی که در این مقاله عنوان شد، قطعا مهم هستند و به شما هم توصیه می کنیم برای انتخاب نام دامنه وب سایت تان حتما از آن ها پیروی کنید. امیدواریم از این مقاله هم استفاده کافی را برده باشید. اگر این مقاله براتون مفید بود لطفا به اشتراکش بگذارید. منتظر نظرات ارزشمندتان هستیم.

اسماعیل احمدی میرقائد

اسماعیل احمدی میرقائد

علاقه زیادم به دیجیتال مارکتینگ باعث شد تا کلینیک توسعه کسب و کار آرتمن وب را راه اندازی کنم. به نوشتن هم علاقه زیادی دارم و سعی می کنم با مقالاتی که منتشر می کنم نیازتون رو برطرف کنم. تمام محتویات سایت از تجربیات شخصی خودم هست و هدف اصلیم انتقال آن ها به شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

انتخاب قالب فروشگاهی بخش کوچکی از رویکرد تمرکز بر SEO است، اما مکان خوبی برای شروع است. در اینجا 10...
19 آبان, 1400
در این راهنما، در مورد اینکه قالب های وردپرس چه هستند و چگونه می‌توانید از آنها برای سایت خود استفاده...
15 آبان, 1400
تقویم محتوایی چیست؟ تقویم محتوا (که به عنوان «تقویم تحریریه» هم شناخته می‌شود) یک برنامه زمان‌بندی مکتوب از زمان و...
12 آبان, 1400

درخواست طراحی سایت

فرم مشاوره رایگان طراحی سایت و اعلام هزینه

نوع سایت مورد نظر خود را انتخاب کنید